Esteu aquí

Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

"Violències contra les Dones. Tots som una"

En el marc del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones, el pròxim 25 de novembre, i de la nova aliança de col·laboració entre Hilton Diagonal Mar Barcelona i el Comitè Català d'ACNUR, amb l’objectiu de donar visibilitat als més de 70 milions de persones refugiades i desplaçades al món, s'ha organitzat aquesta jornada debat sobre com les dones han d'afrontar diferents tipus de violències en diferents llocs del món.

A les 19h tindrà lloc el Café Networking i Tour per l’Exposició "Dones, Tots en som una". I a les 19:40h començarà la Taula Rodona amb la participació  de Kaissa Ould Braham (Activista amazigh, filòloga i periodista argelina de la Cabília), Nadia Ghulam (Escriptora i refugiada afganesa), Meritxell Vegué (Directora Técnica de l’ Associació Lligam), Gemma Parellada (Periodista, corresponsal de la CNN i col.laboradora de El País en África), Francisco Magallón (Reporter gràfic, fotoperiodista de Televisión Española i autor de l’exposició).

Es prega confirmació prèvia a travès d’aquest enllaç.

Data i hora:
21/11/2019
19:00
Lloc:
Hilton Diagonal Mar
Discurs d’odi, racisme i estigma vers els Menors Estrangers no Acompanyats. Una mirada europea

En el marc de l'Assemblea de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR), el proper 22 de novembre, a les 10 hores, tindrà lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona l'acte titulat "Discurs d'odi, racisme i estigma vers els Menors Estrangers no Acompanyats. Una mirada europea".

La jornada comptarà amb una conferència a càrrec de Lucila Rodríguez, directora de la fundació PorCausa de periodisme i migracions, seguida d'una taula rodona en què participaran joves que van arribar sols a Catalunya, moderada pel periodista Ferran Moreno.

L'acte reflexionarà sobre el discurs mediàtic que s'ha anat construint als mitjans al voltant dels Menors Estrangers no Acompanyats, recollits amb l'acrònim MENA, i l'estigma que d'aquesta construcció es deriva.

Podeu realitzar la vostra inscripció fins el proper 20 de novembre, a través de l’adreça de correu electrònic crdh@bcn.cat, indicant el vostre nom i cognoms.

Per qüestions organitzatives us convoquen a l’acte a les 9.30h en punt, amb l’objectiu de gestionar amb temps el vostre accés al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Data i hora:
22/11/2019
10:00
Lloc:
Ajuntament de Barcelona - Saló de Cent
Jornada "Més enllà del cel o l'infern de les pantalles: una mirada a la complexitat"

El 22 de novembre és celebra la jornada "Més enllà del cel o l'infern de les pantalles: una mirada a la complexitat", organitzada per la FCCSM (Fundació Congrés Català de Salut Mental). S’hi parlarà dels beneficis i riscos que suposen les tecnologies com els mòbils, les consoles i les tabletes, i de les estratègies educatives que s’estan promovent per fomentar-ne un ús més racional.

Per formalitzar la inscripció cal omplir el següent formulari.

Data i hora:
22/11/2019
Lloc:
Sala d’Actes del COMB. Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona
Intempèrie: Dormim una nit a la intempèrie per fer possible #ningúdormintalcarrer

El 23 de novembre Barcelona acollirà Intempèrie, una trobada de música, espectacles i experiències que organitzen des d’Arrels per sensibilitzar la ciutadania i implicar-la perquè ningú hagi de viure al carrer. Serà a la plaça Margarida Xirgu, començarà a les 16h i acabarà el dia següent quan surti el sol. Itaca Band, The Penguins i Cesk Freixas són alguns dels artistes que participaran. Reserva la teva entrada tot seguint l'enllaç.

Data i hora:
23/11/2019
16:00
Lloc:
Plaça Margarida Xirgu, Barcelona
30è Aniversari Convenció Drets dels Infants

El pròxim 25 de novembre es celebra la commemoració del 30è aniversari dels drets dels infants.

Seguint l'enllaç teniu tota la informació respectiva a les activitats que es faran.

L'aformanet és limitat pel que cal confirmar assistència enviant un correu a sviladot@sindic.cat o trucant al telèfon (93) 301.80.75

Data i hora:
25/11/2019
17:00
Lloc:
Síndic de Greuges de Catalunya (Passeig Lluís Companys, 7 Barcelona)
Acte institucional "30 anys construint Justícia global"

Lafede.cat - organitzacions per a la Justícia global us convida a l'acte institucional de celebració dels '30 anys construint Justícia global' el dimarts 26 de novembre a les 17.30 h a l'Aula 1 del CCCB (Barcelona).

Amb motiu de la creació de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, la primera de les tres federacions que van donar peu a l'actual federació, Lafede.cat celebra 30 anys de treball de les ONG i el repte d'un nou horitzó cap a la justícia global.

A l'acte els acompanyaran Arcadi Oliveres, activista i economista, i Gabriela Serra, expresidenta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament; Luca Gervasoni, president de Lafede.cat, i representants de les principals institucions catalanes.

Per tal de comptar amb la vostra presència, haureu d'omplir aquest formulari abans del 20 de novembre.

Posteriorment hi haurà la presentació de la Revista 'Justícia Global', el dossier anual de Crític, amb qui han col·laborat per la seva elaboració, a les 19 h a la mateixa Aula 1 del CCCB. La presentació serà en format conversa entre Marcia Tiburi, filòsofa i escriptora brasilera exiliada a París i autora del llibre '¿Cómo conversar con un fascista?'; Hibai Arbide, periodista i advocat, i Míriam Hatibi, activista i consultora en comunicació. La moderarà el periodista Sergi Picazo. Per tal de saber si us quedareu, haureu d'omplir la segona part del mateix formulari.

Data i hora:
26/11/2019
17:30
Lloc:
Aula 1 - CCCB
2a Jornada de TCA i Acció Social

El proper dia 28 de novembre es durà a terme la II Jornada FITA de TCA i Acció Social "Els trastorns de la Conducta Alimentària en una societat (híper)connectada". 

Adreçada a professionals de la salut, l'acció social, l'educació... i totes aquelles persones que vulguin saber més sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària. 

Inscripcions gratuïtes i limitades a: projectes@fundacion-ita.org

Data i hora:
28/11/2019
8:30
Lloc:
Caixaforum
IV Congreso Andaluz de Mediación

La Universitat Pablo de Olavide de Sevilla i el Col·legi Oficial de Treball Social de Sevilla organitzen el IV Congrés Andalús de Mediació els dies 28 i 29 de novembre de 2019.

Trobareu tota la informació al següent enllaç:

Data i hora:
28/11/2019
16:00
Lloc:
Universidad Pablo de Olavide (Ctra. de Utrera, 1, 41013 Sevilla)
Conferència "La soledat no té edat, explorant vivències multigeneracionals"

El 28 de novembre DIXIT organitza la conferència "La soledat no té edat, explorant vivències multigeneracionals", sobre la soledat al llarg de la vida i les conseqüències, tant positives com negatives, que pot tenir a curt i llarg termini. L'objectiu és conscienciar sobre com pot condicionar les persones a l'hora d'interactuar amb el seu entorn en el dia a dia. L'acte anirà a càrrec de l'especialista en psicogerontologia Montserrat Celdrán, doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona i membre del Patronat d'Amics de la Gent Gran i del grup d'experts de l'Observatori de la Soledat.

Per a més informació seguir l'enllaç.

Data i hora:
28/11/2019
17:00
Lloc:
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Passeig del Taulat, 266-270. Planta 1a. Barcelona)
Jornada informativa i Postgrau en règim jurídic de l’atenció a la persona en matèria social

En primer lloc presentem la jornada informativa: "El règim jurídic de l’atenció a la persona en matèria social", la qual es durà a terme el pròxim 29 de novembre a les 9:15h.

Es tracta d'una jornada gratuïta amb l'objectiu d'analitzar el marc actual de l'ordenament jurídic de l'atenció a la persona en matèria de serveis socials. 

En el transcurs de la jornada intervindran diferents especialistes en el món del dret que operen a les administracions públiques del món dels serveis socials i llurs sectors dependents, al tercer sector i a l'àmbit privat per debatre sobre la Llei de serveis socials i la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, així com les diferents normatives relatives a l'atenció i protecció de situacions d'especial vulnerabilitat com són la infància en risc, la violència masclista, l'emergència habitacional o la pobresa energètica.

La jornada està adreçada a tècnics de serveis socials; responsables de programes, centres i entitats de l'àmbit social; tècnics i lletrats d'administracions públiques, especialment locals; assessors jurídics i lletrats d'entitats del tercer sector, i advocats en exercici professional.

Les persones interessades han d'inscriure's omplint prèviament aquest formulari. El termini d'inscripció finalitzarà el 22 de novembre.

D'altra banda, presentem el Diploma de Postgrau en règim jurídic de l’atenció a la persona en matèria social, el qual es durà a terme a l'Universitat Rovira i Virgili i on l'inscripció i matrícula s'ha de formalitzar al llarg del novembre del 19'. La missió d'aquest Postgrau es la d'Analitzar l’Ordenament jurídic de l’atenció a la persona en matèria social que requereix de juristes especialit-zats que operin a les administracions públiques i llurs sectors dependents, al tercer sector i a l’àmbit privat; així com l’especialització jurídica dels professionals dels serveis socials i altres àmbits concurrents, que ope-ren en aquests ens públics i privats.

El Diploma està adaptat a l’Espai Europeu d’Educació Superior i al sistema europeu de transferència i acumulació de crèdits, amb una càrrega acadèmica de 30 crèdits ECTS, estructurats en 5 grans blocs i 19 seminaris de contingut teòric i pràctic i un exercici o treball final.

Per més informació consultar l'enllaç.

Data i hora:
29/11/2019
09:15
Lloc:
CaixaForum Barcelona (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)
Jornada sobre Diversitat Funcional

Cada any CCOO fa una trobada amb entitats que representen les persones amb diversitat funcional (discapacitat), amb el compromís d'actualitzar les reivindicacions d'aquest col·lectiu i de treballar conjuntament en l'objectiu d'avançar en la igualtat d'oportunitats, en la inserció laboral i social, en l'autonomia personal i en la dignitat d'aquestes persones.

Aquest any, la Generalitat s'ha compromès a assolir un pacte nacional per a les persones amb discapacitat, per la qual cosa s'ha obert un procés de debat. La jornada d'aquest any té com a objectiu, d'una banda, fomentar el debat dels grups i el debat sobre el contingut del pacte així com els recursos que requerirà i, així mateix, manifestar el posicionament i les propostes globals, confederals i transversals de CCOO de Catalunya sobre la inclusió sociolaboral i els drets de les persones amb diversitat funcional. De l'altra, pretén sensibilitzar les persones dirigents del sindicat, amb vista a crear una plataforma reivindicativa per a les negociacions col·lectives i l'acció sindical.

Podeu formalitzar la inscripció d'asistència seguint el següent enllaç.

Data i hora:
05/12/2019
10:00
Lloc:
Sala 11 (1a Planta) - CCOO de Catalunya (Via Leietana, 16)