Compartir
798 visitas
15
abr.
2020

"Aquesta crisi és una oportunitat per posar en valor i visibilitzar uns serveis socials que estan al costat i centrats en la persona"

 


Montse Mas, coordinadora de l'Equip d'Intervenció en Emergències del Col·legi, ha escrit un article per al diari digital social, Social.cat, on reflexiona sobre la intervenció del treball social en l'emergència provocada per la crisi de la Covid-19. 

En aquest escrit, Montse Mas repassa les diferents activacions que ha tingut l'Equip d'Emergències des de l'inici de la pandèmia i posa de relleu la capacitat de reacció i adaptació del col·lectiu de treballadores i treballadors socials. "Tot està passant molt ràpidament i m'està sorprenent gratament la capacitat que tenim els i les professionals del treball social per moure'ns en el caos i saber gestionar-lo. Suposo que som molt conscients que ara hem de ser-hi, estant a primera línia", assegura Mas. 

La coordinadora de l'Equip d'Emergències va una mica més enllà i deixa entreveure que algunes de les coses que estan passant ara poden suposar una oportunitat per a la professió. "Estem vivint aquests dies l'essència pura del treball social. Aquesta pandèmia ens apropa d'una forma molt directa a les persones, sense marge per esperar dies o hores a ser ateses; ens fa molt proper el patiment que pot ocasionar un aïllament, una pèrdua..., ja que sabem que no hi ha res més urgent que estar al costat de les persones que pateixen". I afegeix: "Penso que aquesta crisi és una oportunitat per fer valdre i visibilitzar uns serveis socials que estan al costat i centrats en les persones".

Llegeix l'article sencer

 

Compartir